Voetbalschool Eindhoven, vertelt zijn visie over voetbal, toch June Ramsoedit?

Beste FB-vrienden, trainers, muzikanten, ouders, spelers, clubs & stille lovers,

Voetbalseizoen is weer begonnen en ga dit nieuwe voetbalseizoen veel over het voetballen hebben met jullie. Voor al mijn FB- vrienden, trainers, muzikanten, ouders, spelers, clubs & stille lovers, jullie krijgen meer te weten over mijn visie over het voetbal.

Laten we eerst over het definitie  ‘voetballen’ houden. Men denkt dat voetballen alleen maar aanvallen is en vergeten dat we met ze allen ook moeten verdedigen. Tussen aanvallen en verdedigen  zit ook nog een teamfunctie ; omschakelen. Aanvallen, omschakelen A-V, verdedigen & omschakelen V-A , zijn allemaal teamfuncties Binnen elke teamfunctie bestaat uit 2 taken. Zo bestaat aanvallen uit opbouwen en scoren & verdedigen uit storen en voorkomen van doelpunten.

Of je nou op hoog niveau of laag niveau training geeft aan spelers, ieder trainer probeert zijn spelers beter te maken en dit onder het structuur ‘ voetballen”. De beginnende trainer is altijd enthousiast en begint gelijk trainingen te geven en denkt dat hij zijn/haar spelers beter maakt, want als hij zaterdag wint met zijn team dan kan zijn dag niet meer stuk. Logisch toch, zo dacht ik vroeger ook en als ik een wedstrijd verloor, voelde ik me niet goed .Wist ook geen raad mee, hoe ik zoiets moest verwerken.

Dus als je een ex-prof bent of je heb op hoog niveau gevoetbald, dan ben je automatisch een top trainer, toch? Zo denken de meesten erover. Men vergeet helaas, dat trainer zijn totaal anders is dan als een voetballer. Een trainer probeert altijd zijn spelers te beïnvloeden. Of het nou goed of slecht uitpakt, hij beïnvloedt immers.  Ook jij kan dat als leek, maar weet wel hoe je de spelers goed kunt te beïnvloeden.

Wat is nou belangrijk? De competitie of de ontwikkeling van de spelers. Wie zijn er verantwoordelijk hiervoor? Hoe gaan we de trainingen geven en wie hebben we daar voor nodig? Wie vervult welke rol en hoe kijken we terug op een geslaagd seizoen? Hoe kan ik een betere trainer worden of zelfs een top trainer? Allemaal vragen dat ik ga toelichten door mijn visie op voetbal.

Geniet van mijn visie en voor vragen schroom nooit ervoor!

 

Met sportieve groet,

June Ramsoedit