Tja, ik heb de halve marathonloop Eindhoven gehaald!

marathonloop

Eindhoven, 11 oktober 2016

,, Yes, ik heb het gehaald.” dacht ik bij de finish.  Ik krijg weer kippenvel als ik denk aan het gejuich bij de finish van vrienden. Zonder de spelers van www.akkapannaacademy.com was het mij niet gelukt. Vanaf nu ga ik me voorbereiden voor andere evenementen.

 

Waarom Hardlopen?

Het lijkt mij heerlijk; de buitenlucht, sterker worden en de gedachten op nul zetten. Hardlopen kan nog wel eens de gouden combinatie zijn om als sport op te pakken en het begon te kriebelen. Hardlopen is ook heel toegankelijk: goede schoenen en je kunt naar buiten! Of je gaat trainen in de sportschool op de loopband, net wat je aanspreekt. Ik had een doel (een sexy lichaam).  De spelers van www.akkapannaacademy.com heeft me ook enorm gestimuleerd om mijn lichaam fit te maken. Om een training schema te maken, heb ik gekozen voor een zelfgemaakt schema. Binnen het periodiseren van voetbal heb je te maken met arbeid-rustverhouding. Ik zelf heb voor mij een programma gecreëerd en ik heb deze toegepast. Van 82 kilo ben ik naar 67 kilo gegaan.

 

Marathon evenementen

Mijn broer vroeg aan mij of ik de Dam tot Damloop (start in Amsterdam Centrum en finish in Zaandam) wilden gaan lopen op 18 september 2016 voor de 16 km. Nou deze uitdaging heb ik gedaan en met goed resultaat volbracht. Hierdoor was ik nog enthousiaster geworden en had ik mijzelf voor de halve marathonloop Eindhoven (21 km) ingeschreven, dit heeft reeds plaatsgevonden op zondag 9 oktober 2016. Daarnaast heb ik het goede doel Jeugdsportfonds gesponsord.

 

Kramp

Van de 21 km heb ik de laatste 5 km gewandeld i.v.m. kramp in mijn kuitbeen. Er kunnen tal van redenen zijn, waarom ik dit had. Maar ik heb het gehaald!

 

Extra tip

Het is niet erg als je een trainingsprogramma moet herhalen, omdat het net iets te snel voor je gaat of als je even een mindere dag hebt. Het hoort erbij en iedereen heeft het! Wees eerlijk tegenover jezelf, het laatste wat je wilt is een blessure, dan ben je verder van huis. En begin niet te enthousiast aan elke training of marathonloop, je komt er echt wel! Juist door je energie te doseren, loop je met plezier en gemak de training of marathonloop uit. Je kunt het!