Train gewoon eenvoudig met pupillen.

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eindhoven, 7 december 2015

 

Vaak zie je dat enthousiaste trainers, meestal ouders van spelers, met moeilijke voetbal vormen bezig zijn,  terwijl dit  zo eenvoudig en simpel moet zijn. Vooral een uitleg geven moet ook kort en krachtig zijn. Sowieso communiceren op hun niveau.  Dus geen voetbaltermen als “houd druk op de bal, kantel met z’n allen naar de kant van de bal of doordekken, etc.” Zo kan ik verder gaan. Deze enthousiaste trainers bedoelen het wel goed, maar beseffen het niet dat het nog kinderen zijn, zij staan niet te wachten op deze afspraken. Het beste is door te bevragen, wat te doen als…… Zo kun je deze pupillen beter laten nadenken. Zij komen met oplossingen en maken zelf de keuzes . Of het nou de beste keuze is, is nog niet belangrijk. Jij als pupillen trainer moet ze op weg brengen, wat voetbal is. Dus kampioen worden is een beloning voor hun en voor jou als enthousiaste trainer is het opleiden en nog eens opleiden. Begin vanavond ermee en geniet van de ontwikkeling binnen je team.

 

Succes vanavond!

 

Trainer June Ramsoedit

 

Vanavond zie ik als pupillen trainer: veel herhalingen, voetbal eigen bedoelingen, juiste coaching en houd ik rekening met de groep.